Αναστασία Γεωργάκη


επιστημονική υπεύθυνος

 

Η Αναστασία Γεωργάκη είναι Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας
στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου
Αθηνών και από το 2018 Αναπληρωτής Πρόεδρος του ιδίου Τμήματος. Είναι επίσης Διευθύντρια του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής και Τεχνολογίας, ΤΜΣ/ΕΚΠΑ και Διευθύντρια του Μεταπυχιακού προγράμματος «Μουσική Τεχνολογία και Σύγχρονες Πρακτικές».
Σπούδασε Φυσική (ΕΚΠΑ,1986) και Μουσική (1981-90) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικές της σπουδές (1990-1996) στον τομέα «Μουσική και Μουσικολογία του 20ου αιώνα με έμφαση την Μουσική τεχνολογία » στο Παρίσι, στο Ινστιτούτο Έρευνας Συντονισμού Ακουστικής και Μουσικής IRCAM (σε συνεργασία με την EHESS).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή και ελληνικά συνέδρια μουσικής τεχνολογίας και ηλεκτροακουστικής μουσικής και έχει στο ενεργητικό της πολλά άρθρα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά γύρω από την μουσικολογική και συστηματική διάσταση της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην μουσικολογική έρευνα, εκτέλεση, δημιουργία και εκπαίδευση. Μέλος οργανωτικών επιτροπών διεθνών συνεδρίων που έγιναν αντίστοιχα το 1998, 2000, 2005 και 2007 και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Διπλού συνεδρίου Μουσική Πληροφορικής ICMC|SMC2014 (www.icmc14-smc14.net).
Συνεργάζεται με το τμήμα Πληροφορικής του EΚΠΑ και με άλλα ερευνητικά Ινστιτούτα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη σύγχρονη μουσική δημιουργία (τεχνολογικές προεκτάσεις στα έργα του Ιάννη Ξενάκη και Ανέστη Λογοθέτη, ελληνική ηλεκτροακουστική μουσική, ηχητικές εγκαταστάσεις), τεχνολογίες ανάλυσης-σύνθεσης φωνής, την ανάπτυξη του Phonodeon, τις νέες τεχνολογίες και την οπτική μουσική (εικαστικός ήχος), καθώς και εφαρμογές της μουσικής τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με προεκτάσεις στο χώρο της βελτίωσης της φωνητικής ακρίβειας και της δημιουργίας εικονικών ηχοτοπίων. Είναι ενεργός μουσικός με συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Αναστασία Γεωργάκη
Καθηγήτρια Μουσικής Τεχνολογίας,
Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών

georgaki@music.uoa.gr