Δημήτρης Πολυχρονιάδης

Δημήτρης Πολυχρονιάδης
σκηνογραφία

 

Ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1975. Ζει κι εργάζεται στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτονας της σχολής του Greenwich (Λονδίνο) με μεταπτυχιακές σπουδές στον Αστικό Σχεδιασμό (MA Urban Design) καθώς και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Εικαστικών Τεχνών στην ΑΣΚΤ.

Έχει εργαστεί σε σειρά μελετητικών γραφείων και τεχνικών εταιρειών με συμμετοχή τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην επίβλεψη κατασκευής ιδιωτικών έργων. Παράλληλα έχει σχεδιάσει τα σκηνικά για παραστάσεις του Δημήτρη Μαυρίκιου στο Εθνικό Θέατρο («Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε», «Φρεναπάτη», «Έξι Πρόσωπα Ζητούν Συγγραφέα»), στην Εθνική Λυρική Σκηνή («Χορός Μεταμφιεσμένων»), στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου («Τερατώδες Αριστούργημα», «Πάπισσα Ιωάννα»), στο Θέατρο Τέχνης («True West») και στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας («Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι»). Επίσης στο Κ.Θ.Β.Ε. («Κάτω Παρθενώνας» σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου), στο Θέατρο Θησείον («Vurt» σε σκηνοθεσία Νάνσυς Μπινιαδάκη) και στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας Σκηνή Β’ («Αμπιγιέρ» σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια).
Επίσης έχει συνεργαστεί για δυο παραγωγές με την Μαριάννα Λαμπίρη («Πυρηνική Κασσάνδρα» στο BETON7 και «Δευτέρα Οδύσσεια» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης).

Έχει βραβευθεί από το περιοδικό Αθηνόραμα κι έχει λάβει από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών (από κοινού με τον Δημήτρη Μαυρίκιο) το Βραβείο Κουν Δραματουργίας Νεοελληνικού Έργου για το «Τερατώδες Αριστούργημα» το 2009.

Ως εικαστικός έχει λάβει μέρος σε σειρά από ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει δύο ατομικές εκθέσεις στην Θεσσαλονίκη, στην γκαλερί Metamorfosis (2013) και στην γκαλερί Ειρμός (2016).