Σοφία Λιάκου

Σοφία Λιάκουηθοποιός

 

Αποφοίτησε με άριστα από την δραματική σχολή του ”Πειραικού Συνδέσμου”. Εχει κάνει μαθήματα κλασικού τραγουδιού και σωματικού θεάτρου με δάσκαλο τον Α. Κουτρουμπή.
Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια Αρχαίου Δράματος, θεατρικού παιχνιδιού με θέμα «το θέατρο στην εκπαίδευση» με τον Σίμο Παπαδόπουλο.

Το 2014-15 παρακολούθησε σειρά μαθημάτων με θέμα «Κοινωνικές δεξιότητες και συναισθηματικής Αγωγή μέσω του παιχνιδιού» και συστήματος ORFF.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Π. Οικονομοπούλου, Ν. Κοντούρη, Σ. Λιβαθινό, Α. Τομπούλη, Ν.Σακκαλίδη, Α. Τσίχλη, Ε. Στιβανάκη, Ο. Ποζέλη, Β.Παπαδάκη, B.Παπαδημητράκη, B. Μαστρογγιάνη,S. Maanian Μ. Λαμπίρη και άλλους σε έργα κλασικού, σύγχρονου ρεπερτορίου και θεάτρου της επινόησης [Devised Theatre].

Ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Σμίλη» με σκηνοθέτη τον Β. Παγκουρέλη. Μέλος επίσης του θεάτρου δρόμου ”Helix” του Ν. Χατζηπαπά επί σειρά ετών έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Εχει λάβει μέρος στην ταινίες «Ηνίοχος», «Delivery» και στην βραβευμένη ταινία μικρού μήκους «Προσευχή». Συμμετείχε σε απαγγελίες θεατρικών και λογοτεχνικών κειμένων στην ΕΡΑ.
Εχει διδάξει θέατρο στο 3ο και 6ο δημοτικό σχολείο Μοσχάτου και στο ΙΕΚ “LE MONDE”.
Από το 2001 διδάσκει θέατρο και δημιουργεί παραστάσεις στον Σύλλογο «Ανθρωπος- Ελπίδα- Πολιτισμός» με παιδιά και εφήβους με νοητική στέρηση και αυτισμό. Συνεργάστηκε επίσης με το κέντρο ειδικών θεραπειών «Ταξίδι στην Ανάπτυξη» κάνοντας θεατρικό παιχνίδι. Απο τον Σεπτεμβριο του 2018 διδάσκει θέατρο στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο δια βίου μάθησης «Το Ερμα».
Τέλος τον χειμώνα του 2018-19 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Αρζόγου στην παράσταση «Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη.