Τηλέμαχος Μούσας

Τηλέμαχος Μούσας
μουσική σύνθεση

 

Ο πολυοργανίστας και συνθέτης Τηλέμαχος Μούσας, είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών, κατέχει Master of Music στην Jazz κιθάρα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Bachelor στις Παιδαγωγικές Σπουδές και στην Γεωπονία. Έχει σπουδάσει στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Dante Agostini Music School καθώς και στο Ωδείο του Φίλιππου Νάκα, από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music στις ΗΠΑ.
Παίζει επίσης, Theremin, Μουσικό Πριόνι, Berimbao, Didgiridoo και πολίτικο λαούτο.
Έχει συνθέσει μουσική για παραστάσεις θεάτρου, χορού, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Brooklyn Academy of Music, το CCRMA του Stanford University, το IRCAM Centre Pompidou, το Tanztheater Wuppertal Pina Bausch, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, το TedX Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.α.
Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής εταιρίας ODC.
‘Εχει λάβει το διεθνές βραβείο Music Theater Now 2018 & έχει βραβευθεί με το 1ο Βραβείο στο Βe Festival of Birmingham.
‘Εχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ και χώρους όπως τα Copenhagen Opera Festival, Brooklyn Academy of Music, Aalborg Opera Festival, Operadagen Festival of Rotterdam, Neukollner Oper Berlin, Singapore Arts Festival, Musiktheatertage Wien, Malta Cultural Capital of Europe, W Festival, SANI Jazz Festival κ.α.

Έχουν εκδοθεί 3 cd με συνθέσεις του από την εταιρία Αnkh Records που κινούνται υφολογικά στο χώρο της σύγχρονης Jazz και 4 άλμπουμ με συνθέσεις για το θέατρο από την εταιρία ODC.